מתכון מנצח לפסטה עם לוביה, אפונה וגבינת פטה עזים. קצת שונה ומיוחדת מהפסטה היום יומית אותה אנחנו אוכלים בימים רגילים.
מתכון מומלץ ומרענן
פסטה עם לוביה, אפונה ופטה עזיםהמרכיבים:
500 גרם פסטה מחיטה מלאה
250 גרם לוביה טריה
1/2 כוס אפונת גינה עדינה (קפואה, אין צורך לבשל מראש)
50 גרם פטה עזים או גבינת עיזים קשה אחרת שאוהבים
1 זוקיני, חתוך לקוביות (אפשר גם קישוא רגיל)
שן שום, פרוסה
1 כרשה קטנה, פרוסה לעיגולים
1/2 כוס שמן זית איכותי
מלח גס, פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הלוביה בסיר גדול עם מים רותחים משך כ-3 דקות עד שהיא כמעט רכה.
מוציאים את הלוביה מהסיר ומבשלים במים הרותחים את הפסטה 2 דקות פחות מההוראות הרשומות על האריזה (כ7 דקות סה"כ) ומוציאים מהמים.
מטגנים בשמן זית את הכרשה ושן השום עד להתרככות ושקיפות.
מוסיפים את הזוקיני ומניחים לאידוי על אש קטנה ל2 דקות.
מוסיפים את הלוביה המבושלת, אפונת הגינה והירוקים, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים 2 דקות על אש חזקה.
בוזקים מלח גס, פלפל שחור ומפזרים מעל את גבינת הפטה, מגישים מיד.